Chateau Lestrille Capmartin rouge 2008 Jean-Louis Roumage

Neohodnoceno
 
 
Země: Francie
Oblast: Bordeaux
Producent: Chateau Lestrille Capmartin
Odrůda: Cabernet Sauvignon, Merlot
Druh: Suché
Barva: Červené
Ročník: 2008
Dostupnost Na dotaz
Cena 321,49 Kč bez DPH
389 Kč
Výrobce Francie
Kategorie Vína
Položka byla vyprodána...
 

Víno se skládá ze dvou odrůd a to v poměru 81% Merlot a 19% Cabernet Sauvignon.

Velká péče u tohoto vína je věnovaná především vinici a veškeré práci na ní. Tento přístup je realizován například střihem vedoucím k nízkému hektarovému výnosu s cílem získat maximální kvalitu a listovou plochu, dodržovat ideální rovnováhu mezi révou a zatravněním vinic nebo dokonce vysemeněním bylinek, včasné odlistění ve fázi dozrávání (jen přebytečných listů). Obecně jsou všechny tyto postupy praktikovány v rámci programu ideálního zemědělství s respektem k přírodě.

Víno je vyrobené klasickou vinifikací s lehce rozmáčklými hrozny, v nerezových temperovaných vinifikátorech při teplotě fermentace 27-29°C, praktikuje se zde technika častého přetáčení rmutů přes slupkový klobouk a to po dobu 19 dní ve fázi s macerací. Celému dílu jsou vytvořeny podmínky tak, aby víno mohlo projevit celé své spektrum ovoce a svou sílu. Zrání probíhá v dubových sudech typu barrique v sudech po druhém a třetím víně, následně je víno spojeno ve velké nádrži, aby došlo ke spojení vlivů všech sudů. Lahvování probíhá v dubnu druhého následujícího roku po sklizni.

Víno má plnou rubínovou barvu s jemným odstínem do fialova. Vůně je harmonická připomínající širokou škálu šťavnatého ovoce od švestek až po vyzrálé třešně a višně. Chuť je suchá, plné chuti, vyzrálého charakteru s pevnou strukturou taninů signalizující velmi dobrý ročník. Dochuť nese jemné tóny vanilky, které kompletují sílu ovoce a otvírají vínu brány krásného zrání v archivaci.

Ideální teplota pro servis je kolem 18°C

Barva: Červené
Druh: Suché
Oblast: Bordeaux
Odrůda: Cabernet Sauvignon, Merlot
Producent: Chateau Lestrille Capmartin
Ročník: 2008
Země: Francie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.