Monbazillac AOC Domaine Montlong bílé, sladké

Neohodnoceno
 
 
Země: Francie
Oblast: Sud-Ouest
Producent: Domaine de Montlong
Odrůda: Muscadelle, Sauvignon, Semillon
Druh: Sladké
Barva: Bílé
Ročník: 2013
Dostupnost Na dotaz
Cena 290,91 Kč bez DPH
352 Kč
Výrobce Francie
Kategorie Vína
Položka byla vyprodána...
 

Domaine Montlong ma své vinice položené uprostřed prestižních vinic jižně od městečka Bergerac. Jejich severní poloha na svazích pravého břehu řeky Dordogne je ideální pro zrání tohoto přirodně sladkého vína. Vzniká zde výjimečné mikroklima (ranní podzimní mlhy a slunečné dny) nezbytné pro vývoj « ušlechtilé plísně » Botrytis Cinerea.

Vinařství patří již po dvě staletí rodině Lambert a vlastní 50 hektaru vinic, z čehož je 10 hektarů na červená vína a 40 hektaru na vína bílá. V současnosti je to Michel Lambert se svou ženou Martine, kteři zajišťují budoucnost tohoto vinařství.

Sběr vína probíha tradične pouze ručne. Sklizí se pouze hrozny a bobule, které dosáhly optimální přírodní sladkosti vzniklé díky Botrytýdě.
Kvašeni a zrání vyžaduje značnou opatrnost a pečlivost. Teploty při kvašení jsou regulovány, aby došlo k zachování původních aromat.
Toto víno dále zraje v dubových sudech, což mu propůjčuje jeho konečnou aromatickou plnost.

Složení půdy – hlinito jílovitá s obsahem vápence. Odrůdová skladba je 70 % Semillon , 20 % Muscadelle a 10 % Sauvignon blanc propůjčují vínu typické vůně. Některé jemné vůně jako akátový med, vyzrálé broskve, meruňkové marmelády, exoticke ovoce ci opražené lískové ořišky vystupují do popředí v závislosti na ročníku.

Ideální teplota pro podávání tohoto vína je 8-10°C.

Víno se dobře snoubí s husími játry z vyhlášené oblasti Perigord, k sýrům s vnitřní plísní typu Bleu d’Auvergne a Roquefort, které umožňují vychutnat si víno – jeho plnost a půvab.

Barva: Bílé
Druh: Sladké
Oblast: Sud-Ouest
Odrůda: Muscadelle, Sauvignon, Semillon
Producent: Domaine de Montlong
Ročník: 2013
Země: Francie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.