Průša

prusa Karel-a-Karel-Prusa průša

Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství, které vzniklo v roce 2011. Zakladatel vinařství, Ing. Karel Průša, CSc. Samotnou výrobou vína se zabývá jeho syn, Ing. Karel Průša ml., absolvent oboru Biochemie a biotechnologie a oboru Technologie potravin na pražské VŠCHT. Zpracování hroznů probíhá co nejrychleji a technologické vybavení, na kterém zpracování probíhá, představuje to nejmodernější, co se dnes ve vinařské technologii používá – kompletně bylo nakoupeno v roce 2011. 

Samotný způsob výroby je ve vinařství založen na kombinaci tradičních postupů, které reflektují zvyky a tradice výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy.

Velkým zdrojem informací jsou pro zakladatele především zkušenosti a praxe, získané při dlouhodobé profesní spolupráci a častých návštěvách v různých světových vinařstvích, především v Chile a Argentině, USA, Austrálii a Novém Zélandu. Odtud jsme si přinesli například technologie jako chlazení rmutu suchým ledem(pevný oxid uhličitý), s ním související až několikatýdenní studenou maceraci a velkou část technologie výroby červených vín.

 

253
2861253286

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.